+18 هذه المنتجات مخصصة لعمر مافوق 18 لتأكيد العمر والموافقة اضغط على موافق This category is dedicated for adults kindly confirm you are above 18 to continue OK - موافق Cancel - إلغاء
Menü
İksir | Lekelerden ve koyu bölgelerden nasıl kurtulurum?
28.11.2022

İksir | Lekelerden ve koyu bölgelerden nasıl kurtulurum?

İksir | Lekelerden ve karanlık alanlardan nasıl kurtulurum?

Ciltte sürekli lekeler oluşur ve uygun bakım yapıldıktan sonra zaman zaman kaybolur. Ancak cildinize her gün bakım yapmanız ve cildinizi besleyen ve sağlıklı bir görünüm kazandıran, siyah ve koyu lekelerin veya bölgelerin tekrar oluşumunu engelleyen her şeyi kullanmanız gerektiğinden tekrar ortaya çıkabilir.
Koyu ten lekeleri genellikle vücudun diz, dirsek, boyun, göz çevresi gibi belirli bölgelerinde oluşur.

Peki bu lekelerin nedeni nedir?

Hiperpigmentasyona şunlar neden olur:
Ya güneş hasarıdır.
Cilt hastalıkları ve ciltte iz bırakan sivilce gibi problemlerle enfeksiyon.
Ciltte koyu bölgelerin ortaya çıkmasına neden olan kortizon eksikliği gibi hormonal değişiklikler.
Şeker hastalığı, uygun olmayan cilt bakım ürünlerinin kullanımı ve bazı ilaçların kullanımı gibi diğer faktörler.
Addison hastalığı gibi bazı hastalıklar, adrenal bez hormonlarındaki dengesizliğin neden olduğu bir hastalıktır.

Karanlık noktalar için bazı çözümler

kortizonlu kremler

Bazı kortizonlu kremler, güneş, akne veya diğer nedenlerden kaynaklanan cilt pigmentasyonunu hafifletmek için kullanılır.

Kortizonlu kremler cildi beyazlatır mı?

Kortizonlu kremin etki mekanizması, ciltteki pigmentlerden sorumlu madde olan melanin salgılanmasını engellemeye dayanır.Bu nedenle şu konularda yardımcı olur:

Karanlık noktaları ve yara izlerini azaltın.
Melazma görünümünü önleyin.
Çillerin ortadan kaldırılması.
Yara ve yara izlerinin etkilerinden kurtulun.
Kortizonlu kremleri bu amaçla kullanmak gerçekten güvenli ve etkili midir?
Kortizonlu kremler hidrokinon (ciltteki pigmentlerin salgılanmasını azaltan bir madde) içerdikleri için cildi aydınlatmada en güçlüleri olmasına rağmen, yan etkileri vardır ve hastaların küçük bir yüzdesinde komplikasyonlara neden olabilirler, bu yüzden önermiyoruz. bir doktora danışmadan veya ondan başka etkili ve daha güvenli alternatif ürünler kullanmadan kullanmak.

Kortizonlu kremlerden daha iyi başka krem ​​türleri var mı?

Evet, her cilt tipine ve rengine uygun olmasının yanı sıra etkili ve nazik çözümler sunan formülasyonlara sahip birçok krem ​​var.
Ancak aydınlatıcı bir krem ​​seçerken bileşenlerini iyi bilmelisiniz ve buna dayanarak doğru bir karar verebilir ve cildinize uygun türü belirleyebilirsiniz.

Birinci tür:

Beyazlatıcı kremler veya beyazlatıcı serumlar genellikle arbutin veya alfa arbutin ve bazen C vitamini ve bazı A vitamini türevleri gibi diğer bileşenleri içerir.
Arbutin, sentetik hidrokinona benzer doğal bir maddedir.
Hidrokinona benzer şekilde cilde daha az zarar vermesi ve yan etkisinin olmaması gibi birçok avantajı vardır, bu da onu tüm hidrokinon alternatifleri arasında en iyi cilt aydınlatma alternatifi yapar.

İkinci tip:

Tiamidol içeren aydınlatıcı kremler Bu kremler genellikle cildi aydınlatırken nemlendirmeye yardımcı olmak için hyaluronik asit içerir.

Cildimi leke ve pigmentasyon görünümünden nasıl koruyabilirim?

Daha eşit ve parlak bir cilt için güneşte kaldığınız süre boyunca her iki saatte bir güneş kremi sürmelisiniz.
Güneş kremi 30-50 koruma faktörüne sahip olmalıdır.
Dehidrasyon ciltteki pigmentlerin salgılanma aktivitesini arttırdığı için cildi sürekli nemlendirir.
C vitamini serumu kullanarak cildinizi parlak hale getirin ve antioksidan olmasının yanı sıra güneşin zararlı etkilerinden koruduğu ve hücreleri hasardan koruduğu için cildinize gençlik ve canlılık dolu bir görünüm kazandırın.

Daha parlak, ışıltılı bir cilt için cilt bakım rutininize C Vitamini Serumu ekleyin.
Lazer seanslarını uyguladıktan sonra cildinizi nemlendirmeye çalışın ve hücreleri yenilemek ve cildi aydınlatmak için kremler kullanın çünkü lazer o bölgede pigmentasyona neden olabilir.
Sivilce ve yaraları kurcalamaktan kaçının, böylece bir süre sonra koyulaşan izlere neden olmaz.
Sağlıklı bir cilt için tüm önemli unsurları size sağlayan sağlıklı ve dengeli bir diyet sürdürün.
B12 ve B3 vitamini, D vitamini ve K vitamini gibi eksikliği ciltte pigmentasyona ve renk dengesizliğine yol açan birçok vitamin vardır.

Cildi aydınlatmak için doğal karışımlar

Gül ve tatlı badem yağı
Limon ve tatlı badem yağı
Portakal ve tatlı badem yağı
Üzüm çekirdeği yağı
Argan Yağı

Uyarılar

Hamilelik ve emzirme durumlarında doktora danışıldıktan sonra kremler kullanılır.
Aydınlatıcı kremden sonra cildin güneşe karşı hassasiyetini arttırdığı için güneş kremi sürülmelidir.
Genel olarak, cilt problemlerini tedavi etmek için kullanılan kremler, örtüşme sağlamak ve farklı kremlerin bileşenleri arasındaki etkileşimi önlemek için iki saatten az olmayan bir süre ile ayrılmalıdır.
Göz, ağız ve burundan uzak tutunuz ve bu olursa bol su ile yıkanmalıdır.
Kremi kullandığınız bölgeye nazikçe masaj yapın.
İlk kez kullanacağınız her ürün için mutlaka alerji testi yapın.

Blog Son Eklenenler
Protein Nedir?

Protein Nedir?

Protein Nedir? Proteinler, vücutta hayati bir rol oynayan büyük ve karmaşık moleküllerdir. Uzun amino asit zincirlerinden oluşurlar ve kaslar, cilt, saç, tırnaklar ve diğer dokuların inşası için yapı taşlarıdır. Proteinler, vücutta oksijen taşıma, bağışıklık sistemini güçlendirme ve biyokimyasal reaksiyonları düzenleme gibi birçok hayati işlev için gereklidir.

Devamını Oku
21.10.2024
Kereviz Nedir?

Kereviz Nedir?

Kereviz Nedir? Kereviz, maydanozgiller familyasına ait bir aromatik bitkidir ve dünya genelinde yemeklerin temel sebzelerinden biri olarak kabul edilir. Kereviz, çiğ veya pişirilmiş olarak tüketilebilir ve salatalarda, çorbalarda ve diğer yemeklerde kullanılır.

Devamını Oku
21.10.2024
Karanfil: Faydaları, Zararları ve Kullanım Yöntemleri

Karanfil: Faydaları, Zararları ve Kullanım Yöntemleri

Karanfil: Faydaları, Zararları ve Kullanım Yöntemleri Karanfil ( Syzygium aromaticum ), keskin aroması ve güçlü kokusuyla bilinen bir baharattır. Geleneksel tıpta ve beslenmede uzun bir geçmişi olan bu baharat, özellikle Türkiye, Endonezya ve Hindistan gibi tropikal bölgelerde yetiştirilir. Karanfil, yemeklerde ve tedavi amaçlı geniş çapta kullanılır.

Devamını Oku
21.10.2024
Meyan Nedir?

Meyan Nedir?

Meyan Nedir? Meyan, bilimsel adıyla "Glycyrrhiza glabra" olarak bilinen çok yıllık bir bitkidir ve yaklaşık 1-2 metre yüksekliğe ulaşır. Yaprakları oval şekilli olup alt tarafı yapışkandır, çiçekleri ise mavi renklidir. Meyan kökleri uzun, dallanmış ve kalındır; dışı kahverengi, içi sarıdır ve kendine has bir kokusu vardır. Meyan tatlı bir lezzete sahiptir ve birçok yiyecek ve tatlıda tatlandırıcı olarak kullanılır. Üç bin yılı aşkın bir süredir alternatif tıpta kullanılmış, böbrek ağrıları, öksürük, mide ekşimesi ve hatta kabızlık gibi sağlık sorunlarının tedavisinde yararlanılmıştır. Ayrıca yaz aylarında serinletici bir içecek olarak da kullanılır.

Devamını Oku
21.10.2024
Bromelain: Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bromelain: Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bromelain: Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey Bromelain, ananastan elde edilen proteolitik bir enzimdir ve birçok sağlık ve profesyonel faydaya sahiptir. Bromelain, anti-inflamatuar özellikleriyle bilinir ve sindirim ve bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri vardır. Bu makalede bromelain hakkında her şeyi, bileşimi, sağlık yararları, kaynakları, tedavi edici kullanımları ve doğru kullanım yöntemlerini inceleyeceğiz.

Devamını Oku
16.10.2024
L-Carnitine: Faydaları, İçeriği ve Kullanımları

L-Carnitine: Faydaları, İçeriği ve Kullanımları

L-Carnitine: Faydaları, İçeriği ve Kullanımları L-Carnitine Nedir? L-Carnitine, temel amino asitler lizin ve metiyoninden vücutta doğal olarak üretilen bir bileşiktir. Hücrelerde enerji üretim merkezleri olan mitokondriye yağ asitlerinin taşınmasında önemli bir rol oynar. Yağların enerjiye dönüştürülmesine yardımcı olur ve bu özelliği ile metabolizma hızını artırarak yağ yakımını ve fiziksel performansı destekler.

Devamını Oku
16.10.2024
Krom Nedir? İçeriği, Faydaları ve Kullanım Alanları

Krom Nedir? İçeriği, Faydaları ve Kullanım Alanları

Krom Nedir? İçeriği, Faydaları ve Kullanım Alanları Krom Nedir? Krom, eser miktarda gerekli olan bir temel mineral elementidir, yani vücudun bu elemente çok küçük miktarlarda ihtiyacı vardır. Dengeli bir diyetin önemli bir parçası olarak kabul edilir ve insan vücudunda bir dizi hayati süreçte rol oynar. Kimyasal sembolü Cr olan krom, periyodik tablonun 6. grubunda yer alan geçiş metallerinden biridir.

Devamını Oku
16.10.2024
Saad Yağı: Faydaları, İçeriği ve Kullanımları

Saad Yağı: Faydaları, İçeriği ve Kullanımları

صحة وجمال

Saad Yağı: Faydaları, İçeriği ve Kullanımları Saad Yağı Nedir? Saad yağı, tropikal ve subtropikal bölgelerde yetişen bir bitki olan Saad bitkisinden (Cyperus rotundus) elde edilen doğal bir yağdır. Bu yağ, tıbbi ve kozmetik özellikleri ile bilinir ve özellikle istenmeyen tüylerin azalmasına yönelik geleneksel tıpta ve doğal tedavilerde kullanılır.

Devamını Oku
16.10.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.